Over Liza

“If you wake up in the mornin’ and you can’t think of anything but singin’ first…then you’re supposed to be a singer.” Toen ik deze zin in Sister Act hoorde, dacht ik stiekem: dit gaat over mij. Er is niets dat mij gelukkiger maakt dan muziek maken en zingen.

Niet wonderlijk dus, dat al mijn vrije tijd van jongs af aan wordt ingevuld met het maken, luisteren en ervaren van muziek. Als scholier zong ik in verschillende bandjes, speelde ik in musicals en had ik een close harmony groepje.

Toen ik ging studeren, ging ik zingen bij Dekoor Close Harmony, waar ik me zowel als koorzanger als solist verder ontwikkelde. Dekoor mag zich drievoudig wereldkampioen Jazz en Pop noemen sinds de World Choir Games in China, de VS en Letland, won herhaaldelijk de titel Beste Nederlandse Vocal Group en won het televisieprogramma Korenslag in 2007. Naast de eigen concerten is Dekoor ook een veelgevraagde gast door artiesten uit binnen- en buitenland: het koor deelde het podium met o.a. The Rolling Stones, Damien Rice en Wende Snijders.

img_8970

Daarnaast zong ik bij een bigband en was ik regelmatig gastsolist bij verschillende orkesten. Ook volgde ik lessen gericht op jazzimprovisatie. In 2009 en 2010 toerde ik met het solistenkoor van Night of the Proms door Nederland, België en Duitsland, waarbij ik onder andere de backings verzorgde bij John Fogerty, Roxette, John Miles OMD, Boy George en Sharon den Adel.

Naast veel projectmatige optredens op bruiloften en bedrijfsborrels,  zing ik regelmatig met verschillende bigbands. Sinds eind 2016 treed ik op met mijn eigen liedjesprogramma Liedjes van Liza. Benieuwd hoe dat klinkt? Beluister hier Zee.

Sinds 2018 studeer ik aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Hier volg ik te opleiding tot Authorized CVT Teacher. In 2021 hoop ik hier af te studeren. Ik pas alles wat ik leer direct toe in mijn zanglessen die ik privé in Utrecht geef en op de Novae Popschool in Ede.